KİHO KEŞFET YARIŞMALARI

KİHO KEŞFET YARIŞMALARI

2022-2023 Keşfet Yarışması

 

Sayın Veli, Sevgili Öğrenciler;

Yarışmamıza göstyerilen ilgi için teşekkür ederiz. Başvuru formu kilitlenmiştir.  Bilgi için 0288 214 61 05 ilettişime geçiniz.

Yarışmamız Öğrenme Tarzını Keşfet, katılım sağlayan öğrencilere yönelik 6 Mayıs Cumartesi günü okulumuzda 40 soruluk 40 dakika sürecek bir test yapılacaktır. Testin içeriği bireyin ilk çocukluk döneminde edinmeye başladığı; dikkat, mantık, akıl yürütme ve işlem becerisi gibi benzer kazanımları, eğitim-öğretim hayatında ne kadar hayata geçirdiğini ölçen bir uygulamadır. Test bir zeka testi olmadığı gibi, bireyin eğitim-öğretim hayatında belirli bir müfredat çerçevesinde verilen ders içi kazanımları ölçen bir uygulama da değildir. PAT çocuğun ne öğrendiğini değil, öğrenmesine yardımcı olan etkenleri ne düzeyde kullandığını ölçen ve bu etkenleri daha verimli kullanması yönünde önerilerde bulunan bir uygulamadır. Bu uygulama bireyin ders içi kazanımlarını ölçmez, ders içi kazanımları daha iyi anlamaya yönelik bireyde var olan alt yapıyı ortaya koyarak yönlendirmelerde bulunur. Yapılan bu uygulama bir sonuç değil, bir süreçtir. Öğrencilerin ders içi konuları sağlıklı bir şekilde öğrenebilmeleri için ihtiyaç duydukları algılama, dikkat, mantık, işlem becerisi ve akıl yürütme gibi temel konulardaki düzeylerini ölçen ve bu etkenleri daha verimli kullanması yönünde önerilerde bulunan bir süreçtir.

Her yarışmanın elbet bir kazanını olacaktır. Ancak bu yarışmanın bir kaybedeni olmayacaktır. Bunun için 6 Mayıs tarihinde (sınavla aynı gün) düzenleyeceğimiz ödül töreninde katılım sağlayan tüm öğrencilere 1 adet kitap hediye edilecek ve tanıtım broşürümüzde yer alan ödüller de başarı sırasına göre dağıtılacaktır.

Katılım için giriş başvurusunu doldurmanız gerekmektedir.

>>> BAŞVURU FORMU <<< 

 

Yarışma Takvimi (Yarışma için önemli tarihler)

Yarışma Şartnamesi

Yarışma Örnek Soru 1

Yarışma Örnek Soru 2

 Makam Oluru

08.11.2021 9259

31-03-202331-03-2023