İHA Ticari Pilot Eğitimi

İHA Ticari Pilot Eğitimi

07.06.2021 1006

Üniversitemiz, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından "İnsansız Hava Aracı (İHAO ve İHA1) Ticari Pilot Lisans Eğitimi" vermek üzere yetkilendirilmiştir. Bu eğitimi tamamlayanlara Üniversitemiz tarafından SHGM'nin TR-İHA-E-36 nolu yetkisine dayanılarak "İnsansız Hava Aracı Ticari Pilot Sertifikası" ve "İnsansız Hava Aracı Ticari Pilot Lisansı" verilmektedir. Pandemi şartlarının uygunluğuna ve gelen taleplere göre Üniversitemiz bu eğitimleri yüz yüze ya da uzaktan eğitim (online) şeklinde de düzenleyebilmektedir. İHA kullanımının her geçen gün yaygınlaştığı ve önem kazandığı ülkemizde, bu eğitimin daha fazla kişiye ulaşması amacıyla uzaktan eğitim olarak da yürütmeye başladığımız Ek'te yer alan eğitim programımıza ait bilgilerin kurumunuza bağlı kurum ve kuruluşlara duyurulması hususunda; Bilgilerinizi ve gereğini arz ederim. 

Prof. Dr. Ahmet TANYILDIZ 

 

İNSANSIZ HAVA ARACI TİCARİ PİLOT LİSANS EĞİTİMLERİ 

(YÜZ YÜZE VE UZAKTAN EĞİTİM SEÇENEĞİ İLE) 

--- İHA-O TİCARİ PİLOT LİSANS EĞİTİMİ (4 kilograma kadar olan İHA'lar için - 12 Saat) 

--- İHA-1 TİCARİ PİLOT LİSANS EĞİTİMİ (25 kilograma kadar olan İHA'lar için - 36 Saat) 

DRONE LİSANSI NERELERDE KULLANILABİLİR: 

Güvenlik Sektörü (Emniyet, TSK, Özel Güvenlik) Arama Kurtarma Organizasyon İşleri (Düğün, Konser, Açılış vb), Spor Müsabakaları Haritalama ve Mühendislik Ölçümleri Sinema, Dizi, Reklam Filmleri Zirai Uygulamalar Habercilik Trafik Yönetimi İnşaat Sektörü Şantiye, Baca, Yalıtım, Rüzgâr Türbini, Enerji Hattı vb. Kontrolleri Verici ve Anten Birimleri Arıza Tespiti, Mobil Baz İstasyonu Yayınları Kargo ve Taşımacılık (Yakın Gelecekte) 

İLETİŞİM Dicle Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Dicle Üniversitesi Kampüsü 21280 SUR / DİYARBAKIR Telefon: 0 412 241 10 00 Dâhili: 5353 GSM: 0 535 832 47 12 

Elektronik Posta: dusem@dicle.edu.tr