Bilişimle Üretim Pilot Uygulaması Çevrim içi Bilgilendirme Semineri

Bilişimle Üretim Pilot Uygulaması Çevrim içi Bilgilendirme Semineri

18.03.2021 3301

2020-2021 eğitim öğretim yılında da İlgi (c) Bakanlık Oluru ile devam etmekte olan pilot uygulamanın 2021-2022 eğitim öğretim yılında büyük ölçekli pilot uygulaması yapılacak şekilde yaygınlaştırılması planlanmıştır.

Buna göre hâli hazırda ilkokul 4. sınıf ile ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflarda uygulanmakta olan projenin ilkokul 2 ve 3. sınıfları da kapsayacak şekilde genişletilmesi ve gerekli şartları sağlayan bilişim teknolojileri laboratuvarı bulunan ilkokul 2, 3 ve 4. sınıflar ile ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5, 6 ve 7. sınıflarında uygulanmasına yönelik gerekli planlamalar Bakanlığımız ilgili birimleriyle devam etmektedir. Pilot uygulamaya dahil edilmesi uygun görülen tüm okullarımıza 3 boyutlu yazıcı ile elektronik eğitim setleri ile Bilişimle Uretim Pilot Uygulaması için özel olarak geliştirilen dijital eğitim içeriklerine erişim imkânı sağlanmaktadır. 

Bu kapsamda il/ilçe milli eğitim müdürü ve şube müdürleriyle iliniz BT Rehber öğretmenlerine yönelik pilot uygulamanın aksamaya mahal vermeyecek şekilde yürütülmesi ve 2021-2022 eğitim öğretim yılında yapılacak çalışmaların planlanmasına yönelik çevrim içi bilgilendirme seminerleri planlanmıştır. Çevrim içi seminerlere yönelik katılacak kişilerin bilgileri, seminerin günü, saati ve linki Ek-1 tabloda yer almaktadır. Söz konusu çevrim içi bilgilendirme toplantıları ile ilgili gerekli duyurunun yapılması ve ilgili kişilerin katılımlarının sağlanması hususunda;  

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.