23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

20.04.2021 1075

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI'NIN

101. YILI KUTLAMA PROGRAMI

 

I-                   AMAÇ

Bu Program, Kırklareli il merkezinde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamak için hazırlanmıştır.

 

II-                KAPSAM

Bu program, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 101. yıl dönümü törenlerinde tespit olunan esasları, usulleri, hazırlık çalışmalarını, görevlileri, ödev ve yükümlülükleri kapsar.

 

III-             YASAL DAYANAK

05.05.2012 tarih ve 28283 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği" hükümleri uyarınca hazırlanmıştır.  

 

IV-             TÖREN YERİ

 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 101. yıl törenleri, 23 Nisan 2021 Cuma günü Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde yapılacaktır.

 

V-                ÇELENK SUNMA TÖRENİ

 

 Çelenk Sunma Töreni, 23 Nisan 2021 Cuma günü saat 09.00' da Özgürlük ve Demokrasi  Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde yapılacak ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konulacaktır. Çelenk, en geç saat 08.30' da Atatürk Anıtı önünde hazır bulundurulacaktır.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin konulmasından sonra saygı duruşunda bulunulacak ve takiben İstiklal Marşı ile birlikte Şanlı Bayrağımız göndere çekilecektir.

    Çelenk Sunma Töreni'nde Şanlı Bayrağımızı göndere çekmek için Atatürk Ortaokulundan Beden Eğitimi Öğretmeni Serter IŞIKLAR; çelenk sunmak için Atatürk Ortaokulundan  Rehberlik Öğretmeni Eyüp İPEKSOY ve Türkçe Öğretmeni Semra IŞIKLAR  Atatürk Anıtı önünde hazır bulunacaktır.

 

        Koronavirüs tedbirleri nedeniyle geniş kapsamlı tören yapılamayacağından sadece Çelenk Sunma Töreni yapılacaktır. Söz konusu törende sosyal mesafe kurallarına titizlikle uyularak gerekli olan sağlık tedbirleri alınacak ve törene asgari düzeyde katılım sağlanacaktır.

 

 

VI-             ETKİNLİKLER

A.    SANAL ORTAMDA YAPILACAK OLAN

1-      Evimi Süslüyorum- 20 Nisan

2-      Şiirimi Okuyorum - 21 Nisan

3-      Resim Çiziyorum -22 Nisan

4-      Şarkımı Söylüyorum- 23 Nisan

23 Nisan Cuma günü saat 15:00'te çevrim içi olarak yapılacak olan program Valimiz

Sayın Osman BİLGİN'in katılımlarıyla gerçekleştirilecektir.

        

 

 

 

 

 

 

 

 

B.     DİĞER ETKİNLİKLER

#EvdeBayramVarKIRKLARELİ

 

·         23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını, Koronavirüs tedbirleri kapsamında ülkemiz genelinde alınan kararlar ve uygulanan tedbirler gereği ilimizde de çocuklarımızın aileleri ile birlikte evlerinde yapacağı tüm etkinliklerin #EvdeBayramVarKIRKLARELİ hashtagi ile sosyal medya hesaplarından paylaşması ve bu coşkuyu yaşamaları sağlanacak.

(İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nce hazırlanacak ve Valilik Makamından onayı alınacak olan görselle duyuru yapılacak)

 

·         23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşkuyla kutlamaları için İl Merkezinde, İlçelerimizde, Beldelerimizde ve Köylerimizdeki sevgili çocuklarımıza şanlı bayrağımız ve rüzgârgülleri ve 23 Nisanda doğan sevgili çocuklarımıza doğum günü pastaları ve hediyeleri (*Şehit ve gazi çocukları ile sevgi evlerinde kalan tüm çocuklarımız dâhil) Vefa Sosyal Destek gruplarınca ulaştırılacak.

(Bayrak ve Rüzgâr Gülleri İl Özel İdaresi tarafından temin edilerek, Vefa Sosyal Gruplarına teslim edilecek. Doğum Günü olan çocuklarımızın listesi İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanacak ve takip edilecek. Şehit ve Gazi Çocukları ile Sevgi Evlerinde Kalan çocuklarımıza Pasta ve Hediyeleri Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından takip edilecek.)

 

·         Vefa Sosyal Destek Gurubu araçları, Vefa Motosiklet ekibi ve kurum araçları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolasıyla Kırklareli sokaklarında çocuk şarkıları çalarak konvoy yapacak.

(Konvoya katılacak araçlar, güzergâh ve araç süslemeleri Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından sağlanacak.)

 

·         İlimizde yapılan #EvdeBayramVarKIRKLARELİ 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında "Saat 21.00'da İstiklal Marşı'mız balkonlardan okunacak.

(İstiklal Marşımızın 21.00'da okunmasına davet görseli İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nce hazırlanıp Makam onayı alındıktan sonra duyurusu yapılacak. İstiklal Marşımız belirlenen saatte Belediye hoparlöründen çalınacak.)

 

C.    TRT EBA TV'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Özel Yayını hazırlanmış olup, söz konusu programın izlenmesi için öğrenci ve veliler İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce bilgilendirilecektir.

 

 

 

 

VII.   DİĞER HUSUSLAR, GÖREV VE GÖREVLİLER:

 

1- 23 Nisan 2021 Cuma günü saat 09.00' da Özgürlük ve Demokrasi Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde yapılacak olan Çelenk Sunma töreninden önce alanın temizlenmesi Belediye Başkanlığı tarafından yapılacaktır.

 

2. 22-23 Nisan 2021 geceleri Atatürk Anıtı ve etrafı, Belediye Başkanlığı tarafından ışıklandırılacaktır.

 

3.  23 Nisan 2021 Cuma günü bayramın başlangıç ve bitiş saatleri arasında okul binaları, kamu ve özel kuruluşlara ait binalar, iş yerleri, cadde ve meydanlar, bayraklar ve Atatürk posterleri ile donatılacak; aydınlatma düzeni bulunan okullar ile diğer kurum ve kuruluşlara ait binalar temiz ve tertipli hale getirilecek ve gece aydınlatılacaktır.

 

4. Çelenk Sunma Töreni etkinlikleri için ses yayın cihazı, göndere çekilecek Türk Bayrakları profesyonel ses yayın cihazı ve kürsü İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından temin edilecektir.  

 

5. Çelenk Sunma Töreninde İstiklal Marşı'nın yönetilmesinden Atatürk Ortaokulu Müzik Öğretmeni Canan BOZBIYIK sorumludur.

 

6. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Atatürk Anıtındaki çelenk sunma programı sunuculuğundan, Atatürk Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Yeşim BİÇER sorumlu olacaktır.

 

7. Tören süresince trafik ve güvenlik tedbirleri İl Emniyet Müdürlüğünce sağlanacaktır.

 

8. Tören süresince sağlık tedbirleri İl Sağlık Müdürlüğü tarafından alınacaktır.

 

          9. Elektrik kesilmesine karşı tedbirler (jeneratör), çelenk sunum alanında ve tören alanında TREDAŞ İşletme Müdürlüğü tarafından alınacaktır.