Uzaktan Eğitim Canlı Ders Kurallarımız

Uzaktan Eğitim Canlı Ders Kurallarımız

1.      Ders başlamadan 3 dakika önce Zoom oturumunuzu açın. En az 1 dakika önceden ise ID numara ve şifreyi girerek bağlantı kurulmasını bekleyiniz.

2.      Zoom programına her öğrenci kendi adı, soyadı ve okul numarası ile girmek zorundadır.

Örnek: Ahmet GÜLER-126

3.      Ders esnasında kameralarınızın açık olması gerekmektedir. Ancak öğretmeninizin izin vermesi durumunda kameranızı kapatabilirsiniz.

4.   Rumuz/Nick kullanan öğrenci kesinlikle derse alınmayacak ve dersten çıkarılacaktır.

5.   Öğretmenlerimizin sabit ID ve şifresini 3. Kişilerle (okul harici) paylaşmak yasaktır.

6.  Öğretmen derse başladığında tüm mikrofonlar kapalı olacak. (unmute themselves) kendi izin vermediği sürece mikrofonlar açılmayacaktır.

7.  Sohbet alanı teknik sorun yaşayan öğrencilerimizle iletişim kurabilmek için açık tutulabilir. Böyle bir durumda bu alanı sadece teknik sorun yaşayan öğrencilerimiz kullanabilir.

8.   Ders sırasında başka programlara girilmeyecek sadece ders dinlenecektir.

9. Tüm derslerin kayıt altına alındığını unutmayın. Derste uygunsuz davranış sergileyen öğrencilerin velilerine gerekirse bu kayıtlar gösterilebilir.

10. Uzaktan eğitimin tüm derslerine, yüz yüze okula gidiyormuş gibi katılmanız gerekmektedir. Teknik bir sorun yaşamanız halinde durumu acilen sınıf öğretmenlerinize iletiniz.

11. Dosya ve ekran paylaşımı özelliklerini canlı dersi yöneten öğretmenin izni olmadan asla kullanmayınız.

12.  Derslerimize Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri Eba'dan giriş yapılacak, bağlanılmaması veya teknik sıkıntı yaşanması durumunda zoom üzerinden bağlanılacaktır.

13. Salı ve Perşembe günleri ise derslerimiz Zoom üzerinden işlenecektir.

 

Ve son olarak hepimiz için oldukça zor olan bu süreci güvenli, sağlıklı ve nitelikli bir şekilde gerçekleştirebilmek için bu kurallara hepimizin uyması gerektiğini hatırlatmak isteriz.

 

Zoom dersi ID ve Şifreleri;

 

ID numara ve şifreleri Whatsapp üzerinden iletilecektir.

 

06.12.2020 768

06-12-2020