On Kıta Bir Vatan, İlelebet İstiklâl

03.03.2021 341

Yarışmaya katılacak öğrencilerimizin Emrah Mutluer öğretmenimize bilgi vermesi rica olunur.

12 MART İSTİKLÂL MARŞI'NIN KABUL EDİLDİĞİ GÜNÜ VE MEHMET ÂKİF ERSOY'U ANMA GÜNÜ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA DÜZENLENEN YARIŞMALARIN ŞARTNAMESİ

Yarışma Konusu

12 Mart İstiklâl Marşı'nın Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Yarışma Teması

On Kıta Bir Vatan, İlelebed İstiklâl

Yarışmanın Amacı

Milli Mücadele'nin amacını ve ruhunu, milletin birlik ve beraberliği ile bağımsızlık istek ve azmini dile getiren İstiklâl Marşı'nın kabul edildiği 12 Mart günü ile Mehmet Akif ERSOY'un anılması amaçlanmaktadır.

Türü

Şiir Yazma, Resim ve Kompozisyon Yarışmaları

Hedef Kitle / Kategori

• Şiir Yazma; ilkokul öğrencileri.

• Resim; ortaokul öğrencileri.

• Kompozisyon Yazma; lise öğrencileri.

Yarışma Takvimi

09 Mart 2021 – Okulların yapmış oldukları değerlendirmeler sonucunda kategorisinde okul birincisi olarak belirlenen eserlerin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilmesi.

10 Mart 2021- Şiir Yazma, Resim ve Kompozisyon Yarışmalari için; Okullarımızdan gelen eserlerin değerlendirilmesi, İlimiz merkez ilçede ilk 3 dereceye giren öğrencilerin belirlenmesi.

Katılım Şartları

Merkezdeki  resmî / özel ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi olmak.

Yarışma Şartları

Resim;

-Kağıt ve boya tercihleri  serbesttir.

Şiir Yazma ve Kompozisyon:.

-Türkçe dilbilgisi ve yazım kurallarına uygun olarak hazırlanacaktır.

İletişim Bilgileri

Eserlerin arka yüzünün sol alt köşesine öğrencinin adı soyadı,  okul adı ve  sınıfı  yazılacaktır.

Değerlendirme

Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyon tarafından değerlendirilecektir.

Ödül

İlk üç dereceye giren öğrencilere ödülleri Covid 19 pandemisi tedbirleri kapsamında verilecektir.