Okuyan 7'ler Ailemle Okuyorum

Okuyan 7'ler Ailemle Okuyorum

KIRKLARELİ İMAM HATİP ORTAOKULU

AİLEMLE OKUYORUM PROJESİ

 

Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün "Okuyan 7'ler" projesine velilerimizi de dahil ederek genişleterek "Ailemle Oku-yorum" projesini okulumuzda uygulamaya başladık. Amacımız kitap okumayı ailelerle beraber çocuklara da sevdirmektir. Aileler çocuklar için en iyi rol modeldir. Bizler de öğrencilerin kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasında ailelerin önemini vurgulamak istiyoruz.
         Hem ailelerin hem öğrencilerin kitap okumasını sağlamak amacıyla "Ailemle Okuyorum" projesini uygulamaya karar verdik. Tüm çabamız okuduğunu anlayan, yorumlayan, değerlendiren, yeni çıkarımlarda bulunan yeni ürün tasarlayan, düşünen, eleştiren kitaplarla büyüyen yeni nesil için.

Okumak;  insan için en kolay ve etkili öğrenme yoludur. Hayalleriniz varsa kitap okuyun, unutmayın her şey hayal etmekle başlar.

PROJENİN UYGULAMA YÖNERGESİ

1.      Projede öğrencimize eşlik edecek bir veli belirlenecektir.

2.        Veli ve öğrencinin aynı ortamda olduğu ortak bir saat (30dk aralıksız) belirlenecektir. Saatin aylık değişmeyeceği bir saat seçilmesi tavsiye edilir.

3.      Öğrencimize proje kapsamında kitap verilecektir. Aileler kendi kitaplığından okuyacağı kitapları listeye yazacaktır. İstenmesi durumunda ebeveyn için de kitap verilebilir.

4.      Bu form öğrenci tarafından okuduğu kitap ile beraber her etkinlik ayının sonunda ilgili Türkçe öğretmenine teslim edilecektir.

5.      Kitaplar sorumlu öğretmenler ile birlikte aylık olarak değerlendirilecektir.

01.03.2022 357

01-03-202201-03-202201-03-202201-03-202201-03-2022