Okula yeni başlayan öğrencilere organik tohum hediyesi

Kırklareli İmam Hatip Ortaokulu'nda 2019-2020 eğitim öğretim yılında okula yeni başlayan 5'inci sınıf öğrencilerine, genetiği değiştirilmemiş organik tohum hediye edildi.

11.09.2019 186

Okula yeni başlayan öğrencilere organik tohum hediyesi

Tüm 5'inci sınıf öğrencilerine Mısır, kabak, su kabağı, karpuz, badem ve erik tohumları, ne zaman ve nasıl toprakla buluşturulacağı bilgisi de eklenerek hediye edildi.

5A Sınıfından Musa KARATAŞ, ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını belirterek duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti:

"Bu okulun ne kadar çevreci olduğunu, doğayı ne kadar önemsediğini gördüm. Tohumları, bizlere anlattıkları gibi çimlendirip, evimizin ve okulumuzun bahçesine ekeceğim. Etrafımızın ağaçlarla dolu olması, havamızın da temiz olması anlamına geleceği için, insanların temiz hava alması, genetiği değiştirilmemiş tohumlardan çıkacak meyveleri yemesi de çok güzel olacak.  Okulumuzun yaptığı bu proje tüm okullarda uygulanabilir. Bizleri okulun ilk gününde böylesine güzel karşıladıkları için de tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum."

Öğrencilere tohumlar ile ilgili de şu bilgi notu dağıtıldı:

Sevgili öğrencimiz, poşette bulunan badem ve erik tohumlarını Kasım ayında genişçe bir saksıya, yumuşak bir toprak koyup ekebilirsin. Ara sıra sulayıp baharda onu yeşerterek fide haline getirdikten sonra doğa ile buluşturabilirsin.

Mısır, kabak, su kabağı ve karpuz tohumlarını Mayıs-Haziran aylarında ekip çoğaltabilir, tohumlarını arkadaşlarınla paylaşabilirsin.

Bu tohumlar genetiği değiştirilmemiş atalık tohumlardır. Onlar yeşerdikçe izlemen ve mutlu olman dileğiyle.

Öğrenciler tarafından çimlendirilen tohumlar, daha sonra okul bahçesinde ve yakın çevrede toprakla buluşturulacak, öğrencilere çevre ve doğayı koruma bilinci de uygulamalı olarak benimsetilecektir.

11-09-201911-09-2019

11-09-201911-09-201911-09-201911-09-2019