DEĞERLERİME DEĞER KAT

DEĞERLERİME DEĞER KAT

ÖĞRETMENLERDEN "DEĞERLERİME DEĞER KAT" ETWİNNİNG PROJESİ

Türkiye'nin farklı illerinden farklı ilçelerinden farklı okullarından 10 öğretmenin bir araya geldiği "Değerlerime Değer Kat" eTwinning Projesi çalışmalarına 1 Ekim 2021'de başladı. Proje 5 ay sürmüş olup, 11-14 yaş grubundaki öğrencileri kapsamaktadır. Projede ilimizi Kırklareli İmam Hatip Ortaokulunda İngilizce Öğretmeni olarak görev yapan İkbal DEVECİ temsil ediyor.

 

ETwinning Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş olup iletişim kurmak, iş birliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa'daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmaya yönelik bir platform sunmaktadır. Bu doğrultuda "Değerlerime Değer Kat" adlı projede bireylerin gündelik yaşamlarına etki edecek ve yaşam boyu öğrenme faaliyetini ortaya koyacak bir konu belirlenmiştir.

İkbal DEVECİ bu projenin amacını şu sözlerle açıklamıştır.

"Toplumda sahip olunan değerler bireyler tarafından benimsenirse daha bilinçli bir toplum düzeni ortaya çıkar. Değerler Eğitimi felsefesiyle yola çıkıp öğrencilerimizin toplumun bir ferdi olarak değerleri benimsemeleri ve çevrelerinde olup biten durumlara karşı duyarlı olmalarını amaç edindik. Mesafelerin kat edilmesiyle öğrencilerimizin bir başka şehirdeki bir öğrenci ile arkadaş olması ve birlikte bir ürün ortaya çıkarmalarını sağladık. Öğrenci merkezli yaklaşım ile öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenmelerini; eğlenceli ve çocuğun doğasına uygun öğrenme aktiviteleriyle eğitimlerini desteklemeyi amaçladık. Etkinlikleri yaparken hem çok eğlendik hem de öğrencilerimizin işbirlikli öğrenme, bir grubun çalışmasına katkı sunma, sorumluluk bilinci ile hareket etme gibi konularda da gelişmelerine katkı sağladık. "

Bu proje ile öğrencilerin oyun yoluyla ve eğlenceli aktivitelerle öğrenmeleri hedeflenmiş ve bunun için çocukların doğasına uygun öğretim teknikleriyle proje zenginleştirilmiştir. Kullanılan web2 araçlarıyla öğrencilerin teknolojiyi güvenli bir şekilde kullanabilmeleri, farklı bakış açıları kazanabilmeleri de hedefler arasında. Bu çalışmalar; çocukları erken yaştan itibaren farkındalık oluşturmaları, çoklu zeka alanlarında (uzamsal zeka, sözel zeka, sayısal zeka, kinestetik zeka, müziksel zeka, içsel zeka, sosyal zeka gibi) ve tüm gelişim alanlarında desteklemiştir.

İkbal DEVECİ "Projemizde değerlerimiz odaklı birçok ürün ortaya çıkardık. Sevgi saygı değeri ile ilgili akrostiş, afiş çalışması; vatanseverlik değeri ile ilgili ortak şiir oluşturma ve video haline getirme; sorumluluk,tutumluluk, hoşgörü değerleri ile ilgili kitap oluşturma, işaret dili ile anlatım, geri dönüşüm ürünü ortaya çıkarma; yardımseverlik değeri ile ilgili kardeş okula yardım kampanyası, masal yazımı, Kızılay sivil toplum kuruluşu ile webinar; çevreye duyarlılık değeri ile ilgili çevre sorunları video, tohum topları oluşturma, Rap şarkı yazımı gibi etkinlikleri web 2 araçlarını da kullanarak oluşturduk ve ürünlerimizi teknoloji ile bütünleştirdik. 1 Ekim 2021 tarihi ile başlayan projemizi 26 Şubat 2022 itibariyle sonlandırdık." dedi.

 

 

Projede katılımcı olan ve katkı sunan öğretmenler;

İkbal DEVECİ- Kırklareli İmam Hatip Ortaokulu-Kırklareli

Şerife Değirmenci- Ayvazhacı Ortaokulu-Kayseri  

Merve Fıçı- Necmettin Erbakan A.İ.H.L- İzmir

Didem Danış- İstanbul Kampüs Ortaokulu-İstanbul

Yasin TAŞCAN- Rauf Denktaş Ortaokul-Kayseri

Aytül TAŞLIARMUT- Burhanettin Kaya Ortaokulu-Antalya

Gülfem Gökçem ÇAKMAK- Atköy Ortaokulu-Balıkesir

Ayşegül ÇAM- Hasan Ali Yücel Ortaokulu- İstanbul

Tuğba ŞAHİN- Mehmet Emin Yurdakul-Ankara

Ayşe BAKIRCI- Fatih Ortaokulu-Hatay

 

 

01.03.2022 280

01-03-202201-03-202201-03-202201-03-202201-03-202201-03-202201-03-202201-03-2022